De Oud Veluwse Markt

De Oud Veluwse Markt in Barneveld wordt komende zomer gevierd
Het evenement trekt jaarlijks 100.000 bezoekers.

Barneveldse winkeliers organiseerden in 1966 de allereerste Oud-Veluwse Markt voor de promotie van hun dorp. Bewust kozen ze voor een oud-Veluwse insteek, met oude ambachten, klederdrachten en een markt zoals in grootmoeders tijd, met kooplieden in boerenkledij. Vaste elementen zijn de circa 200 kramen, zo’n 30 oude ambachten, de kindervlooienmarkt, optochten met oude kinderwagens en andere antieke en oud-Veluwse voertuigen, boerenmaaltijden, het boerenerfhuis (waar goederen worden geveild), de boerenkapel en optredens van volksdansgroepen.

Na anderhalf jaar regelen was de eerste Oud Veluwse Markt een feit.
Het centrum van Barneveld stond vol met houten kramen van winkeliers en er was een heuse boerenmaaltijd, een oud Veluwse optocht met oude kinderwagens en fietsen. En natuurlijk allemaal in klederdracht.
Vandaag de dag is er niet veel veranderd. Uniek aan onze markt (die u absoluut geen braderie mag noemen!) zijn de houten kramen en de vele klederdracht die gedragen wordt. Tevens is er een grote collectie aan standhouders. U zult dus niet vaak het zelfde tegenkomen.

Ook is de Barneveldse gezelligheid te proeven in de sfeer. Of het nou zonnig is of dat het regent,
de gehele dag van 09.00 tot 16.00 uur, is de Oud Veluwse Markt altijd een dagje uit.

Ook buiten deze 6 donderdagen zijn er volop leuke activiteiten te vinden in Barneveld centrum.
Ga voor meer informatie naar Barneveldcentrum.nl.

Tourist information Barneveld ( alleen tijdens de OVM )
Nieuwstraat 29
3771 AS Barneveld