Dansgroepen

 

18   JULI  2019  De Puttense Boerendansers

De Puttense Boerendansers is een Folkloredans groep uit het dorp Putten gelegen op de Noord-West Veluwe. De dansers zijn gekleed in de dagelijkse boerendracht –het zogenaamde opknappersgoed- van rond 1900.

 

 

8  AUGUSTUS  2019    STEDEKER  DAANSERS – Diepenheim

De grote folkloristische vereniging de “Stedeker Daansers” uit Diepenheim, wordt ook wel de “Boer’n Daansers” genoemd. De naam is deels een verwijzing naar de bijnaam voor Diepenheim, namelijk “Stedeke”. Diepenheim is met stadsrechten vanaf de 13e eeuw één van de kleinste steden in het oosten van Nederland gebleven en kreeg daarom het verkleinwoord voor stad, “Stedeke”, opgeplakt. Met enige trots op hun kleine kastelenstadje wordt deze naam dan ook door de inwoners en de dansgroep gebruikt.

 

 

1  AUGUSTUS  2019      MIE KATOEN uit Tilburg

De naam Mie Katoen was al in de jaren twintig van de vorige eeuw bekend in Tilburg, het was een volksdans waarvan de muziek gespeeld werd door “Mie Fiedel en d’re mens” op kermissen en partijen (Marie v.d. Dries en Frans Jansen). De naam van deze dans, is al meer dan 25 jaar de naam van de vereniging. 

Naast Brabantse en Nederlandse dansen, met komische elementen, uit het dagelijks leven in Brabant uit het begin van de 20ste  eeuw, danst deze groep voor ons ook een kleurige en energieke serie uit de Balkan !!

 

 

22  AUGUSTUS  2019         ONS BOEREGOED    ZEELAND

Deze groep danst  in unieke zeeuwse klederdracht, waarbij de dames opvallen met hun prachtige bovenmuts van broderie in de vorm van een dubbele schelp, die wordt vastgezet met mutsenspelden. De gouden oorijzers met krullen en prachtige bloedkoralenketting maken het kostuum compleet.

 

 

25 JULI  2019   WIERINGER DANGSERS

Het eerste optreden van deze dansgroep was ter gelegenheid van het 50 jarig bestaan van de afsluitdijk in 1982.

De dansen die zij laten zien komen uit heel Nederland, maar ze zijn bijzonder trots op hun eigen “Wieringer Skos”, die op alle feesten en jaarmarkten werd gedanst.

De “Wieringer Dangsers”  zijn graag geziene gasten in Barneveld, vanwege hun gezellige uitstraling en geweldig orkest

 

 

15 AUGUSTUS2019 DE SCHAOP’NDANSERS uit EXLOO

Het jaarlijkse Schaapscheerdersfeest in Exloo vormde in 1973 de aanleiding om een volksdansgroep op te richten. De leden willen de Drentse Folklore hooghouden door met veel vrolijkheid de Folklore dans te tonen in kostuums van rond 1900.

De kleding in die tijd was sober, zwarte pakken voor de heren, aarde-heide kleurenvan de jurken van de dames.

pastedGraphic_2.png